Coaching4talents, Coach Arnhem, Coach Velp
Coaching4talents, Architect van je eigen loopbaan

Wat is er nodig om architect te worden van je eigen loopbaan en leven? Mooi vraag toch?

Wat mij betreft beginnen we klein. Om te voelen wat het inhoudt om echt de regie te nemen over je loopbaan, want dat is wat je doet als je de architect gaat worden, wil ik je vragen om te beginnen met het ontwerpen van je ideale zaterdag. Zodat je gaat voelen wat er nodig is om dit ook te gaan toepassen op je loopbaan.

1. Ontwerp je ideale dag.

Ik daag je uit om nu even na te denken over hoe jouw ideale zaterdag eruitziet. Hoe laat wil je opstaan? Wat wil je doen? Wat maakt het voor jou een leuke/interessante/fijne dag? En zorg dat je het dan ook echt gaat doen. Wat kom je tegen? Schrijf het op!

Hiermee oefenen maakt dat je leert om sturing te geven aan je eigen leven, om je bewust te worden van hoe jij het graag voor je ziet. Dat is al een mooi begin.

Als je dit een paar keer hebt gedaan kun je ook eens gaan nadenken wat deze vraag bij je oproept. Ben jij architect van je eigen loopbaan? Of zou je het meer willen zijn?

De essentie van het architect worden is dat je aan de tekentafel gaat zitten. Dus je eigen loopbaan gaat ontwerpen. Kijk maar eens wat jaren vooruit, waar wil je dan zijn? En welke stappen heb je dan nog te zetten?

Dan kan je pas echt de architect worden, want met het einde in zicht is het ook gemakkelijker om nu keuzes te maken. Zo heeft een van mijn klanten tijdens het volgen van mijn droombaanprogramma opleidingsbudget gekregen voor een coachingsopleiding en mocht ze ook intern meer mensen gaan coachen. Dit had ze nooit durven dromen, ze wist zelfs niet dat dit haar echte droom was. Maar door het op te schrijven en uit te spreken tijdens het traject werd het duidelijk. En ze heeft het direct omgezet in actie, daarmee is ze dus de architect van haar eigen loopbaan.

Dus pak pen papier, gekleurde potloden en ga maar eens tekenen hoe jouw ideale dag eruitziet!

Kim

Coaching4talents, Kim Teeselink

Over mij

Mijn naam is Kim Teeselink, eigenaar en coach bij Coaching4talents. Ik help jou je eigen antwoorden te vinden en betekenisvolle keuzes te maken. Ik werk met klanten vanuit heel Nederland, zowel face to face als online.

Wellicht vind je dit ook interessant…

Coaching4talents, Contact met Kim Teeselink

Wil jij erachter komen
wat je nu écht wilt? Laten we
contact opnemen.

4 + 10 =