Selecteer een pagina
Coaching4talents, Coach Arnhem, Coach Velp
Coaching4talents, Loopbaancoaching

‘La petite bonté’

Afgelopen zondag hoorde ik psychiater Dirk de Wachter spreken over een quote van filosoof Levinas: ‘la petite bonté’. “Wat kan worden omschreven als ‘de kleine goedheid’. Een blik in de ogen, het menselijke contact, een knuffel”. Dirk de Wachter legt uit dat het betekent dat elke mens in zijn leven, in zijn positie, iets kan doen in de samenleving voor de medemens, onmerkbaar en klein soms, maar wezenlijk. Er zit nog veel meer in dit gedachtegoed maar ik kies er nu voor om mijn eigen ervaring ermee te delen, misschien kun jij ook kijken wat deze woorden voor jou betekenen.

Bij mij werkt het altijd zo dat ik die mooie woorden een paar dagen moet laten bezinken en dan dringt de grootsheid ervan tot me door.

Ik stond gistermiddag met mijn zoontje voor de ingang van de dierentuin. Een formaliteit, je kaartje laten zien. Een medewerker scant mijn pas en ik kijk kort omhoog. “Weet u van de kleintjes?” Ik kijk hem weer aan en zie stralende vriendelijke ogen. Ik blijf nog even kijken en hij vertelt vol enthousiasme: “Er zijn baby’s bij de stokstaartjes en bij de dikhoornschapen zijn lammetjes te zien. Erg leuk voor uw zoon”.

Die oprechte aandacht en het plezier waarmee hij het me vertelde, het raakte me. Wat fijn om zo even contact te hebben samen, ik kon er echt van genieten. Een goed begin van de middag en een mooi voorbeeld van la petite bonté.

Het mooie is dat het overal toepasbaar is. In welke situatie je ook zit, denk af en toe eens aan deze woorden ‘La petite bonté’. Ga met je collega echt het gesprek aan, juist nu, face to face, zie die blik in de ogen, stel je kwetsbaar op en laat ook jezelf zien in het moment.

Geniet ervan!

Coaching4talents, Kim Teeselink

Over mij

Mijn naam is Kim Teeselink, eigenaar en coach bij Coaching4talents. Ik help jou je eigen antwoorden te vinden en betekenisvolle keuzes te maken. Ik werk met klanten vanuit heel Nederland, zowel face to face als online.

Wellicht vind je dit ook interessant…

Coaching4talents, Contact met Kim Teeselink

Wil jij erachter komen
wat je nu écht wilt? Laten we
contact opnemen.

2 + 9 =