Coaching4talents, Coach Arnhem, Coach Velp

Je hebt alles al in je.

Schaduwwerk is kort gezegd een ingang om als leider te groeien en licht te schijnen op onbenut potentieel in jezelf. Vanuit verbinding met jezelf ben je in staat om echte verbinding met de ander te maken. Je zult zien dat je weer krachten in jezelf gaat integreren die je van nature bezit. Het zit al in je maar je hebt het in de schaduw gezet.

Een makkelijke manier om toegang te krijgen tot je eigen schaduw is om te kijken naar welke mensen of situaties jou triggeren. Het is een reactie op iets dat iemand zegt of een houding die jou herinnert aan iets dat in jouw schaduw ligt. Alleen omdat het in jouw schaduw ligt is het een blinde vlek en lastig om zelf te benoemen.

Bijvoorbeeld tijdens een MT vergadering pakt iemand het podium en vertelt vol enthousiasme over alle successen. Jij voelt irritatie.

Nu is het interessant om te kijken wat die irritatie jou wil vertellen. Jij vindt hier vast iets van. Bijvoorbeeld dat iemand te veel ruimte inneemt of het hier niet thuishoort om met zo veel bombarie te vertellen, het mag van jou zakelijk blijven.

Als we door de bril van schaduwwerk kijken dan zien we hier jouw schaduwdeel geprojecteerd op de ander. Het stuk dat in jouw schaduw zit heeft eigenschappen als egoïstisch, overdreven, hebzuchtig. Dat mag er niet zijn. Als we iets dieper kijken zien we ook kwaliteiten als spontaan, levendig, springerig. Voel je de energie? En het masker dat je nu draagt laat gedrag zien dat bijvoorbeeld verantwoordelijk, rustig en ‘doe maar normaal’ is. Er is geen goed of fout, alleen biedt de schaduw wel een ingang om te kijken naar waar er nog potentie ligt bij jezelf om te groeien. Er liggen krachten in die je nu nog niet altijd bewust inzet.

Misschien kom je er wel achter dat jij je team heel gemakkelijk meekrijgt als je meer contact maakt vanuit die ‘springerige’ energie. Kan je als controlerende leidinggevende ook je kwetsbare kant laten zien? Of kan die zachte lieve persoon ook met haar vuist op tafel slaan?

Het begint allemaal met een verlangen. Een verlangen om vrij jezelf te zijn. Schaduwwerk is de ingang. Je gaat situaties herkennen in het hier en nu. Bewuster. Het is altijd maatwerk en gaat om te onderzoeken hoe het werkt bij jou. Persoonlijke groei is het ont-wikkelen van alles wat je klein heeft gehouden en waardoor je niet je volle potentieel bent geworden. Het is nooit te laat om alsnog in je grootsheid te gaan staan.

Wil je hier samen naar kijken, check dan mijn half jaarprogramma. Zes maanden lang sta ik naast je en begeleid ik je in het transformatieproces.

Coaching4talents, Kim Teeselink

Over mij

Mijn naam is Kim Teeselink, eigenaar en coach bij Coaching4talents. Ik help jou je eigen antwoorden te vinden en betekenisvolle keuzes te maken. Ik werk met klanten vanuit heel Nederland, zowel face to face als online.

Wellicht vind je dit ook interessant…

Coaching4talents, Contact met Kim Teeselink

Wil jij erachter komen
wat je nu écht wilt? Laten we
contact opnemen.

2 + 11 =